Velkommen til det nye Cloud.dk

03. March, 2017

Cloud.dk har siden 2011 været Danmarks førende Public Cloud, hvor vi har leveret infrastruktur til tusindvis af cloud servere for både danske og udenlandske virksomheder og organisationer.  

For at give både nye og eksisterende kunder en bedre oplevelse og et bredere udvalg af cloud-services har vi i det seneste år arbejdet på en lang række nye tiltag. Vi løfter her sløret for de første: 

 
Nyt website 

Cloud.dk har fået et designmæssigt løft, og med design mener vi ikke kun det grafiske: 

  • På Cloud.dk finder du nu mere og bedre indhold om, hvad vi tilbyder inden for Compute, Storage, Networking og Services – herunder priser, specifikationer og funktionalitet 

  • Som noget nyt har vi startet en blog, hvor vi løbende holder dig opdateret om nye features, produkter og services 

  • If you're an English speaker, you can now access an English version of cloud.dk.  

 
Nye ejerforhold og opgraderet infrastruktur 

Cloud.dk blev i december 2016 en del af Zitcom Group. Det betyder, at vi har fået en stærk ejer i ryggen, som gennem de sidste 15 år har været blandt de førende hostingvirksomheder i Danmark. 

Med de nye og større ressourcer får vi flere hænder til at udbygge vores platform med værdiskabende løsninger og adgang til endnu bedre teknologi og infrastruktur.  

De første opgraderinger af vores infrastruktur er undervejs eller allerede udført. Det gælder bl.a.: 

  • SSD Block Storage: Alle block storage devices baseres fremover på ren SSD storage.  

  • Nye compute-instanser: Alle fysiske compute-instanser opgraderes til nye DELL-servere.  

Inden længe kan vores kunder også se frem til:  

  • 10 Gbit/s netværksinfrastruktur: Alle systemer opdateres til redundante 10 Gbit/s netværksforbindelser med redundant 40 Gbit/s backbone.  

 

De opgraderinger, der er undervejs eller planlagt, kommer ikke til at påvirke aktive services. Bliver det aktuelt - fx hvis vi skal lave større opgraderinger af vores infrastruktur - annoncerer vi det som altid på https://status.cloud.dk.  

 
Roadmap 2017  

Vi har allerede gennemført de første to store projekter på vores 2017 roadmap (nyt website og opdatering af infrastruktur).  

Vi er også klar med den første nye feature, Cloud Apps, som er skalérbare webapplikationer, der automatisk installeres og vedligeholdes på Cloud.dk Cloud Servere.  

Du kan læse om den nye feature her: https://cloud.dk/da/compute/cloud-apps  

2017 kommer også til at byde på: 

  • Nyt kontrolpanel: Vi vil lave et mere simpelt kontrolpanel, som integrerer alle vores services og gør dem let tilgængelig for vores kunder.  

  • Nyt API: Vi tilbyder allerede et omfattende API til vores kunder, men vil samtidig med det nye kontrolpanel lancere et nyt API, der samler alle funktioner i Cloud.dk. 

  • Container Cloud: Vi er i gang med proof of concept testing af et Container Cloud-miljø, der skal tilbyde container hosting i vores public cloud.   

 

Har du spørgsmål eller kommentarer? 

Vi håber, at du tager godt imod det nye Cloud.dk og de mange nye tiltag, du kan få glæde af allerede nu eller se frem til i løbet af 2017.   

Har du spørgsmål eller kommentarer til blogindlægget, er du velkommen til at smide en kommentar i tråden. Ellers finder du vores kontaktoplysninger her: https://cloud.dk/da/kontakt.     

Skrevet af Anders Eiler. CTO @ Clouddk